Yıllardır Türkiye'de tutunan Mercedes-Benz son zamanlarda meydana gelen ekonomik sıkıntının bir an önce ülkeyi terk edeceğini düşünüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün,
Sülün, ekonomik risklerin farkında olduklarını ama Mercedes Benz olarak yatırımlarına fasıla vermeden devam edeceklerini söyledi. Ayrıca günümüze değim Mercedes Benz'in Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar avro civarında yatırım yaptığını ve ihracat rekoru kırdıklarını bunun tesadüf olamayacağını sözleirne ekledi.
Yaşananların kiriz olmadığının özellikşe altını çizen Sülün sözlerini şöyle sürdürdü: "
"Otomotiv pazarında üretimde, ihracat rekoru kırıldı. Bu Türkiye için de geçerli.Yani biz Türkiye pazarında da daha önce görmediğimiz rakamlara ulaşarak müthiş bir rekor kırdık. Ztaetn sadece otomotiv değil, konut satışlarında da bir kriz yok. diye konuştu.
Sülün, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada şu an Aksaray'da 113-115 milyon avro yatırımları olduğunu ve kapasite olarak bu rakamı 2'ye katlayacaklarını ifade etti.
REFERANDUMDAN UMUTLUYUZ
Sülün referandumdan sonra ülkenin daha çok istiktrara kavuşacağına da inandığını söyledi.